Sairasloma – yrittäjän painajainen?

Nyt kävi sitten niin että elämä heitti pienen kierrepallon akuutin umpilisäkkeen tulehduksen muodossa. Reilu viikko sitten jouduin hakeutumaan Espoon Jorvin sairaalan päivystykseen vatsakipujen vuoksi. Leikkaus meni hyvin ja hieman oli umpilisäke ehtinyt puhjeta, joten sain vielä tovin antibiootteja suoraan suoneen sairaalassa. Toipuminen on käynnissä ja sairaslomalla kotona pötkötellessä menee vielä tämä viikko. Toivon mukaan kaikki menee hyvin ja pääsen ensi viikolla palaamaan työn touhuun.


Personal trainerin sairasloma ja yrittäjyys

Minkälainen on sitten personal trainerin sairasloma ja kaatuuko yrittäjän talous sairasteluun? Aina välillä kuulee tämän kuolemattoman lauseen ”yrittäjällä ei ole varaa sairastaa” ja se kuulostaa mielestäni järjellä ajateltuna hyvin hassulta suhtautumiselta asiaan. Meillä kaikilla on kuitenkin vain se yksi terveys ja elämä, eikä sitä nyt työn takia kannata kenenkään vaarantaa, oli sitten yrittäjä tai ei.

Personal trainerin ammatissa ja yrittäjyydessä on omat hyvät ja huonot puolensa, kuten kaikissa asioissa. Sairastuessa toki huoli omasta taloudesta on yrittäjällä hyvinkin konkreettinen, homma ei pyöri ilman firman ainukaista työntekijää mitenkään. Olen sitä mieltä että yrittäjälle turvaa tuovat erilaiset vakuutukset, vaikka ne toki kalliita ovatkin. Itse haluan kuitenkin tietää että pääsen tarvittaessa hyvään hoitoon viipymättä ja näin pystyn myös palaamaan takaisin työhön mahdollisimman pian. Sairastumiselleen kun ei kukaan mitään voi ja sitä on turha yrittää mitenkään kontrolloida, tulee vaan lisää stressiä.

Vakuutuksista huolimatta personal trainer -yrittäjyys ei tietenkään ole riskitöntä toimintaa mutta parhaimmillaan se on riskinoton arvoista. Kaikki mitä teet, teet itseäsi varten ja onnistumiset työssä tuntuvat makeammilta. Lisäksi taloudellinen tilanne on parempi kun kaikki tienatut roposet jäävät omaan taskuun, toisin kuin palkollisena työskentelevällä personal trainerilla. Myös asiakkaat hyötyvät tästä, suurempi tuntikorvaus työstä mahdollistaa sen, että voit ottaa vähemmän asiakkaita ja tehdä laadukasta työtä oman jaksamisen ehdoilla.

Toivotan kaikille terveyttä syksyn koleuteen ja toivon toki tätä myös omalle kohdalleni jatkossa. Mennään rautaisella otteella vaikeuksien kautta voittoon!

Elämä yllättää välillä ikävällä tavalla. Pötköttelyä tipassa Espoossa, Jorvin sairaalassa.